De spiegel liegt niet

De spiegel liegt niet- Margreet Stegeman

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” background_enable_image=”off” width=”100%” max_width=”100%” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.4″ _module_preset=”default” header_text_color=”#457C83″ header_2_font=”Chloe||||||||” header_2_font_size=”27px” header_3_font=”Poppins||on||||||” header_3_text_color=”#C2931A” header_3_font_size=”18px” header_3_letter_spacing=”2px” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

​Kijk jij wel eens in de spiegel? Echt goed in de spiegel?

Wat is dat nu voor een stomme vraag Margreet. Natuurlijk kijk ik in de spiegel. Iedere dag wel een paar keer. En ja, daar zie ik de oneffenheden op mijn huid, dat ik een bad hairday heb. En dat er een opkomende puist is. Waar wil je heen met je verhaal?

Kijk eens in de spiegel

Waar ik heen wil is dat als je echt goed in de spiegel kijkt, je bij jezelf naar binnen kunt kijken. Niet letterlijk natuurlijk. Maar in dit geval bedoel ik ook niet dat je letterlijk in de spiegel kijkt. Alles wat er om je heen gebeurt is een spiegel.

Wil jij weten of je op de goede weg bent? Of dat je gelukkig bent? Kijk eens wat er zich om je heen afspeelt.

Vervelende of zoete kinderen

Ervaar je frustratie van de mensen om je heen. Of misschien wel irritaties. Of gaat het allemaal van een leien dakje. Verloopt alles heel smooth.

Irriteer je je eraan dat je kinderen vervelend zijn tijdens de vakantie? Dan is het goed om te onderzoeken welke frustratie er in jou zit.

Of gaat alles zoals je het graag ziet. Spelen de kinderen heel zoet en is er nauwelijks ruzie? Dan zit je zelf vast ook goed in je vel.

Hou jezelf een spiegel voor

Je kinderen, of partner, zijn jouw spiegel. Let maar eens op. Als jij je goed voelt, dan gaat alles veel makkelijker. Maar als jij ’s ochtends met je verkeerde been uit bed stapt, dan gaat er de hele dag van alles mis. Je baas bromt tegen je, de kinderen werken niet mee, de hond luistert voor geen meter. En je partner is ook al zo irritant.

Herkenbaar? Door je er bewust van te zijn dat de mensen en dieren om je heen een spiegel zijn, kun je gelijk met jezelf aan de slag. Als ik zo’n dag heb, kan ik mezelf het beste even terugtrekken. Ik pak mijn journal en favoriete pen erbij en ga schrijven. Waarom voel ik me zo gefrustreerd of geïrriteerd. Negen van de tien keer krijg ik antwoorden. Soms ook niet, maar voel me daarna altijd beter. Vaak komt het antwoord later alsnog.

Geniet van je dag. En laat je niet van de wijs brengen.
Kijk eens echt in de spiegel, zet je mooiste glimlach op en geeft jezelf een compliment. Wedden dat je je beter voelt?

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published.