Een dag uit mijn droomleven

Droomleven - Schrijfgeluk

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Dwalend over de heide, rijdend in een Volkswagen T1 busje en inspirerende plekken om te schrijven. Dit zijn de ingrediënten van mijn droomdag.

Wanneer je bezig bent met het creëren van je droomleven wordt vaak gevraagd: hoe ziet jouw droomdag eruit. Als je dat weet, weet je ook waar je naar toe wilt werken. Want alles wat je wilt is mogelijk. Zegt men. Daar geloof ik ook in. Maar ik weet ook dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Je moet er soms flink wat hobbels voor nemen. Niet makkelijk betekent niet onmogelijk. Laat dat duidelijk zijn. Om dat verlangen te bereiken is het natuurlijk wel fijn als je weet hoe je droomdag eruit ziet. En niet alleen je droomdag, je hele droomleven. Vandaag neem ik je mee in mijn ideale wereld.

Mijn droomdag

Rond half zes word ik wakker van de wind die met de blaadjes speelt. De vogels zijn er ook al vroeg bij en geven een prachtig concert. Ik pak mijn journal, drink een halve liter water en begin aan mijn morning papers. Alles wat er in me opkomt vertrouw ik toe aan het papier. Heerlijk om zo mijn dag te beginnen. Daarna glij ik uit bed, schiet mijn warme trui en trainingsbroek aan en ga naar beneden. Daar staat Pepper al vrolijk kwispelend op me te wachten.

Ik zet het ontbijt voor de jongens klaar en schenk mezelf een kopje thee in. Mijn boek ligt al klaar. Maar eerst maak ik de jongens wakker. Daarna ga ik heerlijk zitten met een kopje thee en een goed boek. Terwijl de jongens ontbijten, tandenpoetsen en zich klaarmaken voor school. Ik zwaai ze een voor een uit.

Daarna spring ik onder de douche. Ik trek een spijkerbroek aan en een fijne sweater. Wandelschoenen aan en Pepper mee. We gaan een heerlijke wandeling op de heide maken. En we gaan in stijl, met mijn VW T1 busje. Hiermee reis ik het hele land door. Op zoek naar pareltjes om te wandelen en om te schrijven. Na een heerlijke lange wandeling in de natuur gaan we op zoek naar een plek om ongestoord te kunnen schrijven.

Ik klap mijn laptop open en ga aan de slag. Ik hou ervan om andere plekken te schrijven. Het geeft me nieuwe inspiratie. Na een paar uurtjes gaan we weer op pad. Ik rij tussen de weilanden door, neem de toeristische route naar huis. Ik ben heerlijk opgeschoten vandaag. Nog even en dan komen de jongens weer binnen druppelen. We drinken wat en kletsen bij. Daarna begin ik aan het eten. Vanavond iets nieuws. Ik ben benieuwd of het lekker is. Na een werkdag schuift Danny ook aan. We praten elkaar bij over onze dag. Ik weet dit is precies zoals ik het wil. Een goede mix tussen tijd voor mezelf en mijn gezin.

Na het eten blijven we hangen aan de keukentafel. We doen wat spelletjes en luisteren naar muziek. Als de eerste naar bed is zetten we de tv aan. Ik pak een boek en nestel me in de hoek van de bank. Het was een dag met een gouden randje.

Hoe fantastisch is het als ik meer van dit soort dagen heb? Ik word hier zo blij van. En als ik realistisch kijk is het niet onmogelijk. Alleen het Volkswagen busje, daar moet ik nog voor sparen. Maar de rest is binnen handbereik. Na de herfstvakantie ga ik zo’n dag voor mezelf inplannen. Ga ik lekker wandelen op een andere plek met Pepper, neem ik mijn laptop mee en ga ik schrijven op een ‘vreemde’ plek. Ik heb er nu al zin in.

Hoe ziet jouw droomdag eruit? En hoever ligt hij van de realiteit af.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *