Het is zo stil in mij

Zo stil in mij - Schrijfgeluk (2)

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Het is zo stil in mij. Ik heb nergens woorden voor. Het is zo stil in mij. De woorden van van Dik Hout klinken nog na. Op zich heb ik altijd mijn woordje wel klaar. Maar die stilte is oh zo lekker af en toe. Even helemaal niks.

Zo ervaar ik de stilte die is ontstaan na mijn social media break. Er is zoveel tijd over die ik nu nuttig kan besteden. Aan zaken waar ik wel echt energie van krijg.

Energieslurper

Ik ben er wel achter dat social media, voor mij dan, een echte energieslurper is. Terwijl ik echt dacht dat het me inspiratie kwam brengen. Dat bracht het me ook, maar hierdoor werd ik wel verwijderd van mezelf. Ik vier mee met anderen dat het zo lekker gaat. Geloof als ze zeggen dat ik het ook zo moet doen. Want hé, het is hen ook gelukt.

Ik was bezig met het kijken naar anderen en geloven dat ik ook zo’n leven wil leiden. Net als zij. Een groot imperium opbouwen en miljoenen verdienen. Dat zag ik wel zitten. Ik zag in dat je niet per se een keiharde zakenman of -vrouw hoeft te zijn om miljonair te worden. Je kunt het ook op een andere manier doen. Maar is dat wat ik wil.

De stilte in mij

Nu ik steeds vaker de stilte op zoek, merk ik dat een miljonair worden niet echt mijn verlangen is. Nu ik de stilte in mezelf opzoek, kom ik er achter wat ik echt belangrijk vind.

Leven in vrijheid staat met stip op nummer één. ’s Ochtends wakker worden en je vrij voelen. Dankbaar zijn voor wat je hebt is een goed begin. Deze periode ben ik nog meer aan journallen dan ik al deed. Ik voer hele fijne gesprekken met mezelf, op papier.

Papier luistert

In de stilte kun je ook gevangen worden door gedachten die je niet voorwaarts helpen. Gedachten vanuit angst en tekort. Je gaat piekeren en twijfelen aan jezelf. Tenminste dat is wat ik ervaar. Door op zo’n moment mijn journal erbij te pakken en deze gedachten op papier te zetten, tackle ik ze gelijk. Papier luistert, maar oordeelt niet. Ik schrijf deze gedachten letterlijk op. Daarna schrijf ik alles op wat er verder in me op komt.

Hoe voel ik me daarbij. Waarom heb ik deze gedachten. Of wat heb ik nodig om dit om te kunnen buigen. Zo breng ik het gesprek met mezelf op gang. Dit soort gedachten komen al minder vaak voor. Omdat ik ’s ochtends al aan mijn morning pages begin, start mijn dag met een schone mind.

Morning pages

Morning pages zijn niks meer en minder dan je gedachten op papier zetten. Als je ’s ochtends wakker wordt is een van de eerste dingen die je doet drie bladzijden vol schrijven met alles wat er in je op komt. Het hoeft geen samenhangend verhaal zijn. Het mogen steekwoorden zijn. Als je maar drie bladzijden volschrijft met alles wat er in je op komt. De kracht is om ze niet terug te lezen. Ook als je even niet weet wat je moet schrijven, dan zet je dat op papier.

Hierdoor begin ik mijn dag met een schone bladzijde. Alle gedachten die niet dienend zijn of wel heb ik op papier gezet. Als ze op papier staan dan is het uit je hoofd. Je kunt er afstand van nemen. Dat geeft ruimte om andere keuzes te maken. Keuzes die je wel verder helpen.

De stilte is zo gek nog niet. Ik ben benieuwd of het je inspireert. Laat het vooral weten hieronder een comments.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *