Ik begin helemaal opnieuw

Opnieuw beginnen - Schrijfgeluk

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Ken je dat gevoel dat je het liefste alles aan de kant wilt gooien en helemaal over nieuw wilt beginnen. Ik wel. Ik voel me gevangen en onder druk gezet. Hoppa zo met mijn rug tegen de muur. Ik haat dat. Dat is niet het leven dat ik voor ogen heb. Ik wil leven vanuit vrijheid. Zelf achter het stuur van mijn bus zitten. Aangezien ik predik dat je altijd een keuze hebt, kies ik ervoor om vanaf vandaag opnieuw te beginnen.

Is het dan echt zo erg? Ja, deels wel. Het betekent niet dat ik mijn koffers pak en vertrek. Ik begin opnieuw met wie ik wil zijn. Grotendeels ben ik al wie ik wil zijn, maar een deel van mij nog niet. Dat deel dat zich in een hoekje gedrukt voelt. De ruimte die is ontstaan door mijn social media break heeft mij m’n creativiteit terug gegeven.

Het boek

Ik heb weer zin om nieuwe dingen te doen. Ik ga dat boek schrijven waar ik het al eerder over had. Het wordt een boek waarbij ik mijn journey vastleg naar de persoon die ik wil zijn. Maar die tegelijkertijd jou ook de moed, kracht en inspiratie geeft om te leven zoals je wilt leven. Onderzoeken wie je bent en wat je wilt.

Door alle kennis die ik de afgelopen jaren heb vergaard weet ik heel goed wat ik wil en kan. Het heeft me heel bewust gemaakt van de belemmerende overtuigingen die ik heb. Bullshit Excuses zoals ik ze zelf het liefste noem. Nu is het tijd om al die kennis toe te passen in mijn leven. Het te doorleven en vervolgens aan jou door te geven. Ik heb al zo’n journey afgelegd waarvan ik weet dat ik daarmee anderen kan helpen. Hoe fantastisch als ik dit kan combineren met mijn liefde voor schrijven.

Er zijn verschillende boeken in mijn leven geweest die mijn leven hebben veranderd. Zo’n boek wil ik ook schrijven voor iemand die het nodig heeft. En daarom begin ik opnieuw.

Ik begin opnieuw

Mijn bedrijf zoals ie nu is, past niet bij mij. Het voelt zwaar en moeilijk. Het is een bedrijf geworden die ik heb opgezet volgens de maatstaven van anderen. Waar anderen succes mee hebben. Het is voor mij meer een moetje geworden.

De afgelopen weken hebben mij veel inzichten gegeven. Ik ben een schrijver. Schrijven heeft mij echte transformaties opgeleverd. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Schrijven is voor mij de manier om mijn missie te verspreiden. Het past als een warme jas. Ik voel een drang in mij om anderen te leren hoe zij die transformatie ook kunnen inzetten. Daarvoor moet ik stoppen met hoe mijn bedrijf er nu uit ziet.

Het fundament

Het fundament voor mijn bedrijf wordt mijn boek. In dit boek stop ik al mijn kennis en liefde. Ik ga mijn bedrijf om mijn boek heen bouwen. Ook nu al die stemmetjes weer omhoog komen: maar wat als je boek geen succes wordt, straks leest niemand het. Sterker nog, misschien wil niemand je boek uitgeven.

Deze stemmetjes hebben geen kracht nu. Tenminste niet zo sterk als het verlangen om dit boek te schrijven. Ik heb zo’n vertrouwen dat dit boek alles voor mij veranderd. In mijn leven en in mijn business. Die verandering is nu al ingezet. Al komt het boek niet uit. Het zal mij de juiste richting geven. Het maakt me niet uit wat een ander ervan vindt. Ik heb zo’n diep vertrouwen dat het zo is.

Ik begin dus opnieuw. Het fundament voor mijn leven en business wordt nu gebouwd. En gewoon uit nieuwsgierigheid: ga jij mijn boek lezen?

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *