Ik ben goed genoeg?


[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Wanneer ben ik goed genoeg? Dat is een vraag die afgelopen week voorbij kwam. Wanneer ben je goed genoeg? Een hele interessante vraag. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je goed genoeg bent.

Twee varianten

In mijn ogen zijn er twee varianten van goed genoeg zijn:

  • Je vindt jezelf goed genoeg
  • Anderen vinden je goed genoeg

Er zit nogal een verschil tussen die twee. Als ik voor mezelf spreek dan ben ik voor mezelf veel strenger. Het is niet snel goed genoeg. Het had hier nog betere gekund. Als ik dat had gedaan, was het vast beter gegaan. Daarmee haal ik mezelf soms flink naar beneden. Zonde eigenlijk.

Voor anderen ben ik veel minder streng. Joh, je bent toch ook maar een mens. Doe wat goed voelt, dan zit je altijd goed. Daar ben ik het ook echt roerend mee eens. Maar als ik er goed naar kijk, praat ik tegen mezelf niet zo.

Wees eens wat liever tegen jezelf

Deze eyeopener had ik afgelopen week. Gelijk een goede reden om daar iets mee te doen. Ik mag veel liever zijn tegen mezelf. Alles is goed en falen bestaat niet. Daar geloof ik heel sterk in. Maar vooral bij een ander. Als ik kritisch kijk, dan leef ik dat zelf niet.

Werk aan de winkel dus. Afgelopen week las ik het boek Buigen als bamboe van Annemarie Paol. Ondanks dat haar verhaal in niets lijkt op mijn leven, zag ik wel veel raakvlakken. Zoals het onderwerp mezelf niet goed genoeg vinden.

Neem als voorbeeld het boek dat ik wil schrijven. Het ene moment ga ik er vol voor. Het andere moment heb ik last van uitstelgedrag. Want stel je voor dat het boek er komt en het niet goed genoeg is.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen en te vinden. Kijk maar eens hoe je tegen jezelf praat. Vind je het soms gek dat je niet goed genoeg bent.

Kernwaarden

Je kunt je hierin laten leiden door overtuigingen van anderen. Zij hebben misschien andere kernwaarden dan jij. En toch laat je je meeslepen in hun overtuigingen. Daarom is het zo belangrijk om helder te hebben wat jij echt belangrijk vindt en daar naar te leven.

Dat geldt zeker ook voor mij. Het wordt hoog tijd dat ik weer ga intunen op mijn eigen kernwaarden en daar naar gaan leven. En….ik mag minder streng zijn voor mezelf. Ik ben namelijk precies goed zoals ik ben.

En jij ook!!!!

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *