Keukentafelgeluk

Keukentafelgeluk - Schrijfgeluk

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.11.4″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” width=”100%” max_width=”100%” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.12.0″ _module_preset=”default” header_text_color=”#457C83″ header_3_text_color=”#457C83″ hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Op dit moment zit ik midden in mijn creatieve proces om uit te vogelen hoe ik wil dat mijn leven eruit ziet. En natuurlijk hoe ik mijn bedrijf verder ga inrichten. Het is echt een tof proces. Ik vind het super leuk om je hierin mee te nemen.

Veel journallen

In deze fase helpt het mij heel goed om veel te journallen. Dan kom ik namelijk het dichtste bij wie ik ben en wat ik echt voel. Nu ik in mijn social media break zit kom ik erachter wat bij mij past. Eerder werd ik gevoed door succesvolle ondernemers hoe ik het moest aanpakken. Voor mijn gevoel moet het vooral groots en meeslepend zijn.

Ik ging er in mee. Want zij zijn succesvol en ik niet. Zij zullen het wel weten. Maar wat is succes nu echt? Voor mij kan dat heel iets anders zijn dan voor jou. Als ik me ga meten aan anderen die wel succesvol zijn, dan moet dat op dezelfde manier zijn als ik succes zie. Het moet exact hetzelfde zijn. Ander werkt het niet.

Modellen

Ik kan mezelf wel modellen aan anderen. Maar mag wel heel kritisch kijken of het uiteindelijk echt bij me past en mij succesvol maakt. Ik heb me een hele tijd vergeleken met anderen. Deze personen gezien als beter en succesvoller. Dat is niet waar modellen over gaat.

Het gaat over kijken naar wat anderen doen en dat toepassen op jouw leven. Het lijkt hetzelfde, maar is totaal iets anders. Bij vergelijken zie je een ander als beter en dus jezelf als minder. Bij modellen heb je de insteek om te onderzoeken wat er bij je past. Je experimenteert en leert kijken naar wat het met je doet. Daarmee ben je veel meer gefocust op jezelf en minder op de ander. In ieder geval op een positieve manier. Het gaat echt om hoe we tegen onszelf praten.

Keukentafelgeluk

Al een tijdje worstel ik met wat voor mij de juiste manier is. Wat is geluk voor mij. Schrijven brengt mij geluk. Maar dat niet alleen. Ook het heerlijke simpele leven. Vrijheid is een van mijn kernwaarden, maar verbinding is dat ook. Met mijn teksten kan ik anderen inspireren, ze meenemen in mijn gedachten, maar echte verbinding ga je pas aan als er ook interactie is.

De vraag voor mij was of ik dit als coach wil doen. Dat voelde niet juist. Het is voor mij een titel die, op dit moment, niet bij me past. Ik wil het juist luchtig en ontspannen houden. Net als bij ons aan de keukentafel.

Daar mag iedereen aanschuiven. Je mag jezelf zijn, zonder dat je veroordeeld wordt. We lachen er, huilen er, zijn er boos etc. Er wordt samen gegeten en gekletst. Het is het centrale middelpunt van ons huis. Ik word daar heel erg blij van. Net als de fijne en diepgaande gesprekken die we er voeren. Waarbij iedereen goed is zoals hij of zij is. Niemand is beter of minder dan de ander.

Dit geluk wil ik delen met de wereld. Zo zou de wereld eruit moeten zien. Respect voor elkaar. En echt luisteren naar elkaar. Accepteren dat we niet allemaal hetzelfde denken.  Dat scheelt een hele hoop onenigheden. Mijn keukentafelgeluk is de basis voor mijn bedrijf. Het hoeft niet groots en meeslepend in de zin van een heel imperium. De basis begint aan de keukentafel en als we dat verder uitbreiden, maak ik de wereld al een stukje mooier.

Groots en meeslepend

Ik zeg wel dat het niet groots en meeslepend is, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Het is misschien niet groots en meeslepend zoals dat ik overal ter wereld te zien ben met mijn boodschap. Voor de persoon die tegenover mij zit kan het juist wel heel groots en meeslepend zijn als er echt geluisterd wordt. Als deze persoon zich gehoord en geliefd voelt. Als ze met nieuwe inzichten naar huis gaan.

Het hoeft niet te betekenen dat ik het niet van de daken ga schreeuwen. Maar de basis is dat gesprek aan de keukentafel. Voor mij is het al groots en meeslepend dat ik het zo mag zien. Wat voor een verdienmodel bouw je om keukentafelgeluk? Geen idee. Dat komt wel. Ik ben al begonnen met mijn keukentafelgeluk met je te delen. Zonder dat ik daar mezelf voorbij loop en niet in het moment ben.

Hoe ziet keukentafel geluk voor jou eruit? Laat het me hieronder in de comments weten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *