Creëer je eigen bubbel vol zelfliefde

Zelfliefde - schrijfgeluk

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_title _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” title_font=”Chloe||||||||” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Zelfliefde is de sleutel naar de antwoorden op al je vragen. Accepteer jezelf zoals je bent. Leven vanuit je eigen kracht en talent. Jezelf vertrouwen om de juiste keuzes te maken. Dat is zooooo lastig. Terwijl het eigenlijk heel simpel zou moeten zijn.

Toch laten we ons tegenhouden door allerlei gedachten en meningen van anderen. Jezelf accepteren is makkelijk als je gemiddeld bent. Die appel waar ik het eerder over had. Maar als je een lekkere sappige peer bent is het lastiger. Maar ook dan ben je precies goed zoals je bent. Vind je eigen geluk. Creëer een bubbel van liefde voor jezelf.

Zelfliefde en me-time

Zelfliefde moet je niet verwarren met me-time. Lief voor jezelf zijn heeft zeker te maken met zelfliefde. Maar het kan ook een struikelblok zijn. Terwijl jij met een kop thee, chocolade en een dekentje op de bank kruipt heb je het gevoel alsof je lief bent voor jezelf. Maar het kan ook een teken zijn dat je wegloopt van je verantwoordelijkheden.

Je wilt jezelf niet onder ogen komen. Vaak heb je de behoefte om weg te kruipen als je over je eigen grenzen heen bent gegaan. Door op de bank te kruipen en een stuk chocolade in je mond te stoppen ga je de confrontatie niet aan met het echte probleem.

Zet jezelf niet buitenspel

Dat is jezelf niet serieus nemen. Je zet jezelf alleen maar buitenspel. Durf jezelf onder ogen te komen. Ga met jezelf in gesprek. Pak pen en papier en ga voor jezelf na waar je mee bezig bent. Soms weet je namelijk niet wat er onder die laag zit. Je voelt je niet fijn, maar kan er niet de vinger opleggen waar het probleem zit. Juist dan helpt schrijven heel goed. Door alles op te schrijven wat er in je opkomt, krijg je je antwoorden.

Papier luistert en geeft antwoorden. Iedere ochtend schrijf ik mijn morning pages. Drie bladzijden schrijf ik vol met alles wat er in me opkomt. Zo komt er gelijk boven drijven wat er in mijn gedachten speelt. En tackel ik het al voordat het een issue wordt.

Ultieme zelfliefde

Ultieme zelfliefde is voor mij mijn gevoel durven te volgen en er op vertrouwen. Mijn gevoelens toevertrouwen aan het papier is een ding, maar je gevoel echt volgen is een ander ding. Alleen op papier zetten brengt je nog niet verder. Ik mag mezelf de juiste vragen stellen. Mezelf in de ogen kijken. Kritisch zijn waar nodig.

Je hart uitstorten op papier en het vervolgens links laten liggen is jezelf een klap in het gezicht geven. Ik luister naar wat je te zeggen hebt, maar ik doe er lekker niks mee. Je houdt jezelf een lekker stuk chocolade voor en gooit het vervolgens weg. Zonde, vind je ook niet? Het klinkt hard. Maar dat is wel de manier waarop we tegen onszelf praten. Jezelf niet serieus nemen.

Kritisch zijn naar jezelf

Kritisch zijn is belangrijk. Alleen als het vanuit compassie voor jezelf is. Kritisch zijn naar jezelf is ook een vorm van zelfliefde. Als je het doet om je leven nog mooier te maken. Kritisch zijn op jezelf, omdat je het beste wilt voor jezelf. Steeds weer de vraag stellen, is dit wat ik wil? Wat heb ik nodig om me goed te voelen. Jezelf steeds weer de waarom vraag stellen. Waarom wil ik dit, waarom, waarom, waarom. Zo kom je tot de kern.

Op het vlak van zelfliefde heb ik nog wel wat appeltjes te schillen. Het is wat mij betreft een ongoing proces. Het verschil met een paar jaar geleden is huge. Zolang de bus vooruit rijdt, ben ik op de goede weg. Soms met een zijspoor, maar ook daar is veel moois te zien. Het geeft je een nieuwe kijk op het leven. Zolang je maar vooruit blijft gaan en die bus niet in z’n achteruit zet. Je bent goed zoals je bent. Als dat betekent dat je andere keuzes in je leven moet maken, omdat er mensen en situaties daar niet bij passen. So be it!

De wereld ligt voor je open! Love yourself like you love nobody else.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_team_member name=”Margreet Stegeman” image_url=”https://www.schrijfgeluk.nl/wp-content/uploads/2021/09/Margreet-Stegeman-9.png” _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” header_font=”Amsterdam Three||||||||” header_text_color=”#C2931A” header_font_size=”26px” body_font=”Poppins||||||||” body_text_align=”justify” body_text_color=”#457C83″ body_font_size=”11px” text_orientation=”justified” background_layout=”dark” global_colors_info=”{}”]

 

Hey, it’s me Margreet.

Samen met mijn mannen en labrador Pepper woon ik in het prachtige Broekland.

Drie burn-outs, het verliezen van ons eerste zoontje, zelfdoding van een dierbare en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik van elke dag een feestje wil maken. Op mijn eigen manier!

Ik heb besloten mijn eigen vrijheid te creëren. Ik geloof erin dat vrijheid in je zit. Om die vrijheid te ervaren schrijf ik. Met de hand in mijn journal en hier op dit plekje op het world wide web. Mijn schrijfgeluk!

Schrijfgeluk is mijn missie. Schrijven onderdeel laten zijn van jouw dagelijks leven. Schrijven kan ook voor jou levens transformerend zijn. Jouw mooiste en gelukkigste leven creëren, alleen door te schrijven.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *